Wat is City Games?

Het spel City Games is de perfecte activiteit voor teambuilding met een bedrijfsfeest en personeelsfeest maar ook voor een familiedag. Afhankelijk van de variant is city games ook een leuk spel voor een vrijgezellenfeest. De activiteit city game kan met kleine en grote groepen gespeeld worden op elke gewenste locatie zoals een stad, dorp of park naar keuze bij u in de buurt! Wie is de spelletjes magnaat van de groep? Bij het spel city games heb je de keuze uit verschillende interactieve real life spellen. Samen met je team en een tablet ga je de straat op en de strijd met elkaar aan. Alles wordt gecommuniceerd via de tablet van opdrachten tot vragen tot de route. Strategie en samenwerking zijn hierbij cruciaal om het spel te kunnen winnen.

Hoe werkt City Games?

De deelnemers worden verdeeld over diverse teams. Afhankelijk van het spel moet je zoveel mogelijk punten of geld verzamelen door te stelen, bespioneren, raadsels op te lossen of opdrachten uit te voeren om het spel te kunnen winnen. Er wordt gebruik gemaakt van een simpel systeem op een tablet die in contact staat met de activiteitenbegeleider waardoor het voor iedereen te bedienen is. Het speelveld wordt uitgezet in een gebied waarbij gemiddeld 5 KM gelopen wordt. Alles wordt begeleid door een activiteitenbegeleider vanuit BRES activiteiten om alles in goede banen te laten leiden zodat jullie optimaal kunnen genieten van het spel.

Deze activiteit in combinatie met eten en drinken?

Mogelijke spellen

De stad is in rep en roer als de politie het levenloze lichaam van een jonge vrouw uit het water takelt. Wie heeft deze brute moord op zijn geweten? De omwonenden verkeren in shock, de dader is spoorloos verdwenen en het rechercheteam tast in het duister. Hoog tijd om een detective met een onberispelijke reputatie in de arm te nemen… Jou dus! Als een ware Sherlock combineer je logica en inlevingsvermogen met veldwerk om de voorafgaande gebeurtenissen te reconstrueren en zo het moordmysterie op te lossen. Speur door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen. Win het vertrouwen van getuigen, want die hebben vaak waardevolle informatie over het uiterlijk van de dader. En, last but not least, leg je al je ingevingen direct vast op de gevoelige plaat of je loopt het risico dat een andere detective met de eer gaat strijken. Ben je erachter waar de moord is gepleegd? Even een fotootje! Weet je ook hoe? Foto! Vergeet misdaadromans, CSI en Cluedo. In deze meeslepende Sherlock-citygame steek je de handen uit de mouwen. Een eersteklas breinbreker!

Uitleg spel

Vind de aanwijzingen en getuigen die verspreid zijn over de stad. Via een tablet kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via een tablet ze proberen af te luisteren om zo een aanwijzing van ze te ontfutselen. Zo strijd je om degene te zijn die als eerste alle aanwijzingen juist heeft. Weet je de voornaam of achternaam van de moordenaar, of weet je welk wapen hij heeft gebruikt? Ren dan zo snel mogelijk naar een van de virtuele politiebureaus op de kaart. Degene die als eerste één van de eigenschappen van de moordenaar juist heeft, krijgt extra bonuspunten!
Je hart klopt in je keel terwijl het zweet langs je voorhoofd loopt. Je hebt een kluis gekraakt en zoveel geld weten te bemachtigen dat je de rijkste gangster van de stad bent. In je gedachten waan je je koning, totdat… Je bent gespot! De politie sluit je langzaam in en plots sta je met het pistool tegen je voorhoofd van een rivaliserende gangster. Is het tijd om te rennen? Of pak je jouw pistool en schiet je jezelf een weg naar buiten? Dit klinkt als een scene uit een nieuwe Quentin Tarantino-film. Maar dat is het niet! Dit is Shootout, de game waarin bewapende bendes strijden om de macht over de stad. In shootout neem je het op tegen je vrienden, familie of collega’s en zul je erachter komen wie zich “koning” van de stad mag noemen. En je weet dat een crimineel alles zal doen om deze titel te bemachtigen. Plunder kluizen, schuil achter auto’s en blaas gepantserde geldwagens op met je bazooka. Ka-ching! Doe wat nodig is om je portemonnee zo gevuld mogelijk te maken. Maar vergeet niet: Kijk altijd over je schouder, want wie weet sta je zo oog in oog met een rivaal! Plunder, vlucht en schiet in Shootout!

Uitleg spel

Vind de te kraken kluizen, banken en gepantserde wagens die over de kaart zijn verspreid. Via een tablet kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via een tablet proberen op ze te schieten. Als je ze raakt, kan de geraakte groep een minuut lang niets doen! Zo strijd je om de hoogste score en dus het meeste geld! Maar pas op dat de (virtuele) politie je niet te pakken krijgt!
Het is de dag voor het huwelijk en het blijkt dat de ceremoniemeester er een puinhoop van heeft gemaakt. Er is namelijk nog vrijwel niets geregeld. Aan jullie de taak om er alsnog een fantastische dag van te maken. In teamverband ga je deze virtuele game spelen in het centrum van een stad. Het doel van het spel is om munten te verzamelen en hiermee zaken te regelen en producten te betalen die nodig zijn voor het huwelijk, zoals de ringen, de jurk, de taart etc. Dit dient vervolgens afgeleverd te worden op het stadhuis of op de feestlocatie. Er is geen tijd te verliezen! Om het allemaal nog iets spectaculairder te maken hebben we enkele virtuele figuren aan het spel toegevoegd, zoals de limousine chauffeur en de bruiloft-fotograaf. Maar kijk uit! Ook die vervelende ex-vriend en onaardige schoonmoeder begeven zich in de stad. Als zij jullie zien kunnen zij het feest morgen wel eens flink verstieren. Ontwijken dus!

Uitleg spel

Via een tablet kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zo vind je makkelijk de belangrijke punten en gouden munten die verspreid over de stad liggen. Via hetzelfde toestel kan je in real-time elke beweging van je tegenstanders volgen. Zijn ze in de buurt, dan kun je via de telefoon taarten in hun gezicht gooien. Als je ze raakt, kan de geraakt groep een minuut lang niets doen. Zo strijd je om de hoogste score en de beste bruiloft!
Een video vol ruis start op en een vervormde stem spreekt je toe. “I want to play a game” zegt de stem. Door de wazige video zie je nog net de levenloze ogen en puntige jukbeenderen van Dr. Crypto; een gestoorde moordenaar die verscheidene mannen en vrouwen heeft opgesloten in kooien op verschillende plekken in de stad. Kun jij de raadsels oplossen die Dr. Crypto heeft achtergelaten en zo de mensen redden uit hun kooien? Ren door jouw favoriete stad en verzamel aanwijzingen uit de omgeving en red zo de gegijzelden. Werk samen als groep of maak er een wedstrijd van met meerdere groepen in dit spannende en listige locatie-gebaseerde spel.

Uitleg spel

Vind jij de aanwijzingen en puzzels die Dr. Crypto verspreidt heeft over de stad. Ontdek je een gegijzelde? Probeer dan in een minder dan kwartier diens code van de kooi te ontcijferen, dan krijg je extra geld! Kom je er echt niet uit? Dan kun je een hint kopen. Maar weet wel dat elk fout antwoord wat je geeft je geld kost!
Het zweet loopt je over de rug terwijl je de zanderige weg naar de horizon afloopt. Hoewel je gisteren nog in een dorpje rust in de taverne zat te drinken, ben je inmiddels al weer een paar uur op de been. Er moet namelijk een nieuw dorp gesticht worden aan het einde van deze pas gebouwde weg. Dit zal jou veel grondstoffen opleveren, zoals graan en ijzererts, en dat heb je hard nodig. Want je doet mee aan de race om dit eiland als eerste volledig gekoloniseerd te hebben. Met deze gedachte span je de broekriem aan en zet je qua snelheid nog een tandje bij. Het is niet makkelijk om kolonist te zijn, maar wel erg leuk!

Uitleg spel

Met kolonisten zie je een speelbord dat uit hexagonen (zeshoeken) bestaat op de kaart. Maar het speelveld is in het begin nog niet ontdekt. Je loopt over de kaart rond om zo veel mogelijk van het veld te ontdekken en te koloniseren. Door nieuwe gebieden te ontdekken verkrijg je de grondstoffen uit dat gebied direct. Daarna is het aan jou de taak om dorpjes te bouwen. Want waar je je dorpjes neer zet verkrijg je eens in de zoveel tijd de grondstoffen. Deze dorpen kun je ook nog eens, met de juiste grondstoffen, omtoveren tot steden, waarna je meer grondstoffen uit dat gebied haalt. Deze steden en dorpen zijn punten waard, en degene met het meeste aantal punten aan het einde van het spel wint. Maar pas op! Nadat je drie punten hebt verdient wordt de struikrover wakker. Deze rooflustige rakker loopt rond op de kaart en belemmerd jouw inkomen. Gelukkig kun je jezelf transformeren tot ridder door het kopen van een ontwikkelingskaart en zo de rover voor tien minuten uitschakelen. Handel met handelaren, plunder andermans steden, bouw stadsmuren en doe nog veel meer in Kolonisten.

Kledingadvies

Kleding en schoenen waarin je je makkelijk kunt bewegen.

Locatie

Dit spel kan op elk willekeurige locatie in een stad, dorp of park gespeeld worden in Nederland.

* Te spelen op een eigen locatie of klik hier voor de mogelijke locaties bij één van onze horecagelegenheden in Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland.

* Kiest u voor één van onze locaties en wenst u daar horeca bij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van de desbetreffende horecagelegenheid.

Standaard inbegrepen

 • Tablets
 • Partytent
 • Biertafel + banken
 • Music box
 • Een prijs voor de winnaar(s)
 • Activiteitenbegeleider

Duur activiteit

90 - 120 minuten

Aantal personen

vanaf 15 personen

Minimale leeftijd

16 jaar

Tarieven

€ 23,99 p.p.
incl. BTW t/m 20 personen
Elke persoon extra
€ 19,99 p.p. incl. BTW.

Voor groepen boven de 30 personen gelden speciale tarieven.
transport-rk2

Reiskosten

€ 0,79 per/KM
heen en terug
vanaf Raalte


Recensies BRES Activiteiten

 • Loes Kieftenbeld

  We hebben een erg leuk spel gespeeld. Het niveau van de vragen was “lekker pittig”.
  Loes Kieftenbeld
 • Lies Wilde

  Fantastisch spel, bedankt BRES. Alleen jammer van het weer maar dat mocht de pret niet drukken!
  Lies Wilde
 • Joop Thijssen

  Echt een leuk spel om te spelen met de familie!
  Joop Thijssen
 • Demy Nijboer

  We hebben een erg tof spel gespeeld. De begeleiding was behulpzaam en enthousiast.
  Demy Nijboer